Nieuws

Automatisch onze nieuwsupdates ontvangen? Stuur een e-mail!

November 2021

En nu is ook het complete werkboek af… Vanaf heden te koop!

September 2021

Als begeleider / examinator bij de viva voce van Martine bij BSN, cum laude geslaagd!

November 2020

Afgelopen maanden weer diverse opleidingen verbeterd of ontwikkeld, waaronder de nieuwe module Leidinggeven op afstand. Mooi om te zien dat covid-19 ook leidt tot meer aandacht voor tijd- en plaatsonafhankelijk werken!

Juli 2020

Operations Management verzorgd voor de Action Learning MBA van Business School Netherlands. Intensief, interactief en inspirerend!

Juni 2020

De derde oplage besteld van Werkboek deel I – Procesmanagement in de praktijk bij EZ-book.

Augustus 2019

De tweede oplage van Werkboek deel I – Procesmanagement in de praktijk is beschikbaar!

Juli 2019

De tweede druk van Procesmanagement in de praktijk is binnen! In deze nieuwe, tweede druk is een appendix toegevoegd, met een verdieping over de toepassing van data-analyse met behulp van een statistisch pakket, zodat u leert beslissingen te baseren op feiten.

Februari 2019

Een inspirerende avond bij Business School Netherlands, op de jaarlijkse MBA docentenbijeenkomst.

Januari 2019

De eerste orders liggen klaar voor verzending…

December 2018

Nu ook beschikbaar: Werkboek deel I – Procesmanagement in de praktijk.

November 2018

Eerste resultaten van de studenten voor hun examens na de examentrainingen binnen: 7,7 een 7,9 en zelfs een 9,7! En dat terwijl een aantal al drie keer was gezakt…

Oktober 2018

Vandaag de examentraining Procesmanagement verzorgd. Tevreden deelnemers die hun examen nu een stuk positiever tegemoet zien. Benieuwd naar de resultaten!

September 2018

Een mooie graduation day bij Business School Netherlands. Als ‘staff member’ mocht ik hierbij aanwezig zijn. Van mijn studenten (lichting 2018) is nog niemand afgestudeerd, maar leuk om toch bekenden tegen te komen… Klein wereldje!

Juli 2018

Goh, vandaag alweer de vierde oplage ontvangen van mijn boek Procesmanagement in de praktijk van de uitgeverij. Inhoudelijk zijn er geen wijzigingen ten opzichte van de derde oplage.

Juni 2018

Ter afsluiting van het studiejaar 2017/2018 uitgenodigd door de uitgeverij bij drukkerij Wilco. Mooi om te zien hoe je eigen boek gedrukt wordt!

Januari 2018

De planning van de open opleidingen is weer gereed!

December 2017

Nadat ik eerder dit jaar de Masterclass Operations Management van een MBA-opleiding heb herzien, heb ik vandaag de twee lesdag van deze Masterclass Operations Management verzorgd. Enthousiaste groep deelnemers!

September 2017

Door de nieuwe uitgave van het boek Huisvestingsmanagement moet de Masterclass Vastgoedmanagement worden herzien. Leuke klus!

September 2017

Trots! Mijn boek Procesmanagement in de praktijk wordt ondertussen al op een tiental hogescholen gebruikt. Door het succes verschijnt vandaag alweer de derde oplage! Inhoudelijk zijn er geen wijzigingen ten opzichte van de tweede oplage.

Augustus 2017

Deze week start de begeleiding van 12 e-learning studenten voor de module Procesmanagement.

Juli 2017

Omdat mijn boek Procesmanagement in de praktijk toegepast gaat worden in de Masterclass Operations Management van een MBA-opleiding, ben ik ook gevraagd om deze Masterclass te herzien. Vandaag heb ik deze ontwikkelopdracht definitief afgerond.

Mei 2017

Na de week Facility Management in december 2016 mocht ik deze week opnieuw het Managementteam van het Mnazi Mmoja Hospital te Zanzibar (Tanzania) trainen, nu een Masterclass Operations Management. De theorie van Operations Management overlapt voor een groot deel de theorie uit mijn eigen boek Procesmanagement in de praktijk, dus dat maakt het aan de ene kant een eenvoudige opdracht. Daar staat echter wel een ‘andere cultuur’ tegenover, waarbij het managementteam van het ziekenhuis tevens kampt met de uitdagingen van een Afrikaans land in opkomst.

  

Het Managementteam heeft in deze Masterclass geleerd op welke manier zij de theorie van Operations Management kunnen toepassen in de bedrijfsvoering van het ziekenhuis. De Masterclass duurde vijf dagen:

Dag 1: Introductie Operations Management

Dag 2: Operations Strategy

Dag 3: Operations planning & control

Dag 4: Lean Operations Management

Dag 5: Operations Improvement

Vrijdagmiddag heb ik de week afgesloten met een bezoek aan het nieuwe ziekenhuis, dat onder meer is gefinancierd door het Nederlandse Ministerie van Buitenlandse Zaken. Mooie nieuwe voorzieningen, waarmee het ziekenhuis een grote stap vooruit zet. Met de 8-weekse management training van Meduprof-S, waarvan ik 2 weken namens hen heb mogen verzorgen, is het managementteam ook beter geëquipeerd om het ziekenhuis op een goede manier te besturen.

Gelukkig bleef er ook deze week wel weer wat tijd over om wat van het prachtige eiland te zien. Ongelooflijk dat het toerisme hier niet veel nadrukkelijker aanwezig is!

April 2017

Start van de Masterclass Facilitair management te Utrecht.

Februari 2017

De eerste Masterclass is weer gestart: Vastgoedmanagement te Utrecht.

December 2016

Onderweg naar Zanzibar (Tanzania), waar ik een Masterclass Facilitaire processen ga verzorgen voor het Managementteam van het Mnazi Mmoja Hospital.

Na aankomst eerst het ziekenhuis bezocht. Een oorspronkelijk prachtig koloniaal gebouw van ruim 100 jaar oud, waarbij je direct ziet dat de situatie hier, niet te vergelijken is met de zorg in Nederland. Naast het oude ziekenhuis is een nieuw ziekenhuis in aanbouw, dat mede mogelijk is gemaakt met steun uit Nederlands.

  

En vandaag nog een dag relaxen, want het is een nationale feestdag… Een vruchtbare oogst wordt gevierd…

  

Voor de rest van deze week les gegeven aan het Managementteam van het Mnazi Mmoja ziekenhuis.

Mooi bijgehouden terrein van het Karume Institute of Science & Technology, waar ik de opleiding verzorg.

Alle benodigde voorzieningen in de ruime conferenceroom zijn aanwezig, we kunnen starten! Op het programma staat een Masterclass Facility Management, die ik echter speciaal vanwege de samenstelling van de groep heb aangepast naar een Masterclass Service Management. Ik leer ze deze week op welke manier zijn service processen (waaronder dus ook facilitaire processen) kunnen beschrijven, besturen, analyseren en verbeteren.

De laatste dia van de week…

En daarna nog een gezamenlijke maaltijd ter afsluiting. Dankbaar dat ik een bijdrage heb kunnen leveren aan de ontwikkeling van het managementteam van dit ziekenhuis!

Gelukkig heb ik de middag nog beschikbaar om het eiland te verkennen. Aanrader!

Het binnenland in met de dalla-dalla

Nootmuskaat

Toerisme begint te ontstaan aan de noord- en oostkust.

Wat wil je, met zo’n kust en zonsondergang…

September 2016
Vandaag start weer een nieuwe reeks: Masterclass Facilitaire Bedrijfsprocessen te Utrecht.

Augustus 2016
Vakantie! Mag ook wel, met 27 ontwikkelopdrachten achter de rug (meer dan in heel 2015!).

Februari 2016
Vandaag mag ik weer een leuke les verzorgen: Management van bedrijfsprocessen, met mijn eigen boek als literatuur!

December 2015
Een mooi jaar zit er weer op. 26 ontwikkelopdrachten uitgevoerd, 30 lessen verzorgd, 5 scripties begeleid en diverse bijeenkomsten verzorgd als kerndocent bachelor Facility Management!

Oktober 2015
Vanavond als kerndocent de opstartbijeenkomst verzorgen voor de vakdocenten Facility Management.

September 2015
Vandaag weer een nieuwe Masterclass Vastgoedmanagement verzorgen!

Augustus 2015
De tweede oplage van het boek “Procesmanagement in de praktijk” is verschenen. Het boek wordt inmiddels voorgeschreven door drie hogescholen:

  • Hogeschool NCOI
  • Christelijke Hogeschool Ede
  • Hogeschool Utrecht

Mei 2015
Video-opnames gemaakt bij Managementboek.nl voor de promotie van mijn boek “Procesmanagement in de praktijk“.

September 2014
Artikel in Textielbeheer: Lean samenwerking in de textielbranche

Juli 2014
Mijn boek Procesmanagement in de praktijk is beschikbaar! Voor verkoop en meer informatie zie: Managementboek.nl

Mei 2014
Artikel in Security Management: Procesmanagement binnen beveiligingsdiensten

September 2013
Artikel in Facility Management Magazine: Wat kan lean voor de facilitaire branche betekenen

Januari 2013
Interview: Een ontdekkingsreis naar procesverbetering

Vòòr 2013?
Dat is ‘oud nieuws’… Heeft u vragen over eerder uitgevoerde opdrachten? Neem contact op!